Грип коси хрватске полицајце

Код двадесет седам полазника Полицијске академије у Загребу потврђени симптоми новог грипа. Завод за јавно здравље Хрватске предузима мере за спречавање ширења болести.

На Полицијској академији у Загребу потврђени су симптоми новог грипа код 27 полазника. Студенти су смештени на Клинику за инфективне болести, саопштила је Полицијска управа загребачка.

Први симптоми зарезе вирусом Х1Н1 појавили су се јуче код једне полазнице. Од тада се у амбуланту Академије јавило још полазника, јавила је агенција Хина.

Полиција је саопштила да је о овом случају одмах обавештен хрватски Завод за јавно здравље и да се предузимају мере да би се спречило ширење болести.

Према подацима Хрватског завода за здравствено осигурање, симптоми код 234 особе које су до сада оболеле од новог грипа су били благи, осим у два случаја, где је дошло до упале плућа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије