Изетбеговић: Човић пропустио прилику за договор и добар бурек

Представници ХДЗ-а нису дошли у Коњиц на састанак у вези са усаглашавањем механизма координације са делагацијом СДА, која их је узалуд чекала више од 40 минута.

Бањалучким медијима је из ХДЗ-а БиХ незванично речено да делегација ове странке није ни намеравала да дође у Коњиц, где су дошли председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, премијер федерације БиХ Фадил Новалић и председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић.

"Чекали смо их више од 40 минута. Данас су пропустили прилику да са СДА договоре важне ствари за ову земљу и пропустили су и један добар бурек. Институције ће наставити радити свој посао, а данашњи потез ХДЗ-а неће пореметити њихов рад. Овакав однос странака дефинитивно није добар за БиХ", рекао је Изетбеговић новинарима окупљеним пред рестораном у близини Коњица, а пренела Хина.

Изетбеговић се у недељу састао у Источном Сарајеву са председником Републике Српске Милорадом Додиком. На састанку, који је иницирао шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк, усаглашени су механизам координације и Писмо намере према Међународом монетарном фонду.

Изетбеговић је јуче одбацио као нетачне наводе хрватског члана колективног председништва Драгана Човића, који каже да споразум о механизму координације, који је потписао у недељу са лидером СНСД Милорадом Додиком, игнорише кантоне.

Изетбеговић је рекао и да га чуди реакција Човића јер се, како каже, са њим консултовао уочи састанка са Додиком унедељу у Источном Сарајеву, те договорио шта је прихватљиво, а шта не.

"Позиција кантона није промењена, и они су, у складу с ранијим решењима из механизма координације, једнако заступљени у оквирима својих уставних надлежности. Са Човићем сам, пре састанка у Источном Сарајеву, имао консултације и договорили смо се шта је прихватљиво, а шта не", истакао је Изетбеговић.

Изетбеговић каже да уместо да поздрави договор, Човић прави непотребан проблем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије