Црквено-народни скуп прекинут због провокација хрватских ветерана

Мештане села Морполача у задарској жупанији посетио је Милорад Пуповац, којег су упознали с провокацијама око 200 хрватских ратних ветерана који су извикивали националистичке пароле и вређали учеснике црквено-народног скупа, после чега је прекинут тај скуп.

Група од 200 ветерана омела је синоћ народно-црквени збор мештана Морполаче у општини Станковци, објављено је на загребачком порталу Новости.

Око 300 мештана и људи пореклом из овог краја уз дозволу полиције окупило се близу крста који је постављен на месту где се планира градња цркве, а збор је био предвиђен и за прикупљање донација и прилога за градњу.

Ветерани су стигли на то место носећи хрватске заставе и бенгалке, извикивали су пароле и вређали окупљене. Према наводима мештана, тражили су једног певача из Србије који није ни требао наступити.

Након што су се мештани и ветерани измешали, организатор је одлучио да прекине скуп.

На лицу места била је задарска полиција, чији су припадници спречили физичке нападе, али нису раздвајали две групе, пишу Новости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије