Предао се осумњичени за убиство у Широком

Оливер Кнезовић, осумњичени за убиство Ведрана Пуљић током нереда у Широком Бријегу, предао се полицији у Загребу. Полицајац Драган Вујевић, који је такође осумњичен, данас пуштен из притвора.

Загребачкој полицији предао се Оливер Кнезовић, који је осумњичен за убиство навијача Сарајева у немирима уочи фудбалске утакмицу у Широком Бријегу пре две недеље.

Вест је за Хрватску радио-телевизију потврдио портпарол полиције Крунослав Боровец.

Кнезовић је у полицију дошао у пратњи адвоката Миленка Умичевића.

Кнезовића је полиција БиХ ухапсила после навијачких нереда у Широком Бријегу 4. октобра због убиства навијача Ведрана Пуљића.

Дан касније Кнезовић је успео да побегне полицајцима, након привођења Тужилаштву у Широком Бријегу.

Полиција Федерације БиХ за њим је расписала међународну потерницу. Недавно су у листовима у БиХ објављене фотографије на којима Кнезовић држи уперен пиштољ у навијаче, као и фотографије на којима се види да предаје пиштољ полицији.

Полицајац пуштен да се брани са слободе

Након хапшења и одређивања притвора, полицајац Драган Вујевић који је такође осумњичен за убиство Ведрана Пуљића, данас је пуштен на слободу.

Суд Западнохерцеговачког кантона донео је одлуку на основу жалбе Вујевићевог адвоката Наде Далипагић која је изјавила "да не постоје чврсти и образложени докази за задржавање Вујовића у притвору", пренео је хрватски Интернет портал "Индекс".

Осумњичени за убиство 24-годишњег Пуљића браниће се са слободе, а документи му нису одузети јер се проценило да неће бежати преко границе и искористити могућност многих његових претходника како би избегли хапшење.

Адвокат осумњиченог Вујевића тврди да је он невин човек и да је током нереда уочи фудбалске утакмице поступао по службеној дужности, али да није пуцао из пиштоља.

Даљи процес против Вујевића одвијаће се у складу са темпом истраге, а адвокат осумњиченог није желела да коментарише да ли је на најновијој фотографији, који су медији објавили у недељу, заиста Вујевић.

Навијач предао пиштољ полицајцу?

Наиме, на фотографији коју је мостарски Дневни лист недавно објавио види се како навијач Оливер Кнезовић предаје пиштољ полицајцу.

Кнезовић је након нереда ухапшен као једини осумњичени за убиство Пуљића, међутим неколико дана касније Кнезовић је побегао из затвора.

На другим фотографијама се приказује како Оливер Кнезовић стоји с пиштољем у руци окренутим према навијачима Сарајева међу којима је и убијени Пуљић.

У медијима у БиХ појавила се још једна реконструкција догађаја у Њироком бријегу. Лист Дневни аваз пише да је Кнезовић украо пиштољ баш осумњиченом Вујевићу.

У нередима који су се догодили иза северне трибене стадиона у Широком Бријегу убијен је навијач сарајевске навијачке групе "Хорде зла". Након убиства у медијима су се појавиле многе верзије о томе ко је убио навијача сарајевског клуба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара