Претње албанским посланицима из ДПС-а

Тројица посланика владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) из реда албанског народа у Црној Гори, Никола Гегај, Халил Дуковић и Љубо Шкреља били мета озбиљних претњи на друштвеним мрежама, пренела је црногорска штампа.

На Фејсбуку су, наиме, на профилу Туз Малеси и Луиа Душаја постављене јуче фотографије тројице посланика са узнемирујућим порукама.

Душај је на свом налогу поставио у слику на којој су три посланика са омчом око врата, испод које је написао: "Обавештавамо све Албанце да су издајници са слике трагично изгубили живот и да ће се сахрана обавити на Чепурцима 8. марта. А након сахране ове ђубради забављаће вас сви славуји Малесије са песмом и играма у центру Тузи”.

Поред ове узнемирујуће поруке, на другом профилу, Туз Малеси, написана је слична порука, у којој се наводи да су тројица посланика издајници албанског народа, те да би их требало протерати из земље.

"Први пут у Скупштини Црне Горе је био закон који је дефинисао Малесију као општину са пуним ингеренцијама. Гласање је било јавно. ДПС и Бошњачка странка су отворено показали да су највећи непријатељи Албанаца и гласали су да Малесија не постане општина", наводи се у постављеној поруци.

"Дуковић, Гегај и Шкреља су издајници албанског народа. Ова тројица нису подржали најважнији захтев Албанаца да Малесија добије самосталну општину. Гегај и Дуковић требају бити протерани из Малесије, а Шкреља из Улциња', гласи порука у којој се додаје: "ДПС је пре свих избора долазио у Малесију и обећавао пуну општину, али су потврдили да су то биле само преваре да би добили гласове. Мислите ли да опет њима дате глас?”

Посланик Никола Гегај позвао је МУП да што пре реагује и идентификује починиоце, који, како тврди, на овај начин желе да наруше углед и част који имају у друштву.

"Мислите да је лакој мојој малолетној ћерки Моники да види свога оца у умрлици. Ово је за мене позив на линч и нама тројици цртају мету. Ако нам то раде и прете ликвидацијом онда надлежне институције морају реаговати и одмах открити не само починиоце већ и онога ко стоји иза овога”, рекао је Гега, пренео је порал ЦдМ.

Он тврди да иза оваквих порука стоји неко коме је, како каже, потребна лекарска помоћ и да је добро да им се одреди дијагноза.

"Моја савест је мирна. Никада у својој политичкој каријери ниједним поступком нисам наудио Црној Гори, али ни интересима мога народа. Такве су и моје колеге и пријатељи Дуковић и Шкреља, добро их познајем. Припадник сам европске странке која баштини праве вредности које постоје у једном друштву", закључио је Гегај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије