Украјина блокирала пријем Црне Горе у СТО

Светска трговинска организација неће примити Црну Гору у своје чланство 3. фебруара, како је било планирано, пошто Украјина није пристала да са Подгорицом потпише билатерални споразум о томе.

Црна Гора неће бити примљена у Светску трговинску организацију 3. фебруара, како је било планирано, јер Украјина није пристала да потпише билатерални споразум о томе, без чега учлањење није могуће, изјавила је потпредседница црногорске владе Гордана Ђуровић.

Украјина је од Црне Горе затражила додатна објашњења о законодавству у индустрији, пољопривреди и услугама, као услов за потпис, пренели су подгорички медији.

Ђуровић је оценила да је став Украјине "без преседана" и да сличан случај није забележен у историји СТО, која постоји од 1995. године.

"Неприхватањем нашег предлога за потписивање билатералног споразума непријатно смо изненађени. Не разумемо такав став и не знамо да ли Украјина има неки интерес да Црна Гора не постане чланица СТО", рекла је Ђуровић.

Потпредседница црногорске владе је објаснила да све и даље остаје у рукама Украјинаца, са којима ће бити настављени детаљни преговори, али да Црна Гора није спремна да прави додатне уступке и мења законодавство "онако како Украјини одговара".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се