Раскол у "Мосту", избачен Пргомет

У странци "Мост независних листа", од које се највише очекивало да ће утицати на избор будуће хрватске владе, упркос тврдњи њеног шефа Божа Петрова, догодио се велики раскол. Драго Пргомет, бивши ХДЗ-овац и противкандидат Томиславу Карамарку на изборима за лидера те странке, избачен је из "Моста".

Информација о томе објављена је на званичној страници "Моста" на друштвеној мрежи Фејсбук, а као образложење наведено је да се то догодило зато што се он без знања колега тајно састајао синоћ са лидером СДП-а Зораном Милановићем.

"Више га не сматрамо нашим чланом", наведено је у информацији "Моста".

Пргомету, међутим, остаје саборски мандат и "Мост" ће га, како се наводи, као таквог уважавати, без обзира на то хоће ли он и даље деловати независно, подржавати "Мост" или ће се приклонити некој другој политичкој опцији.

Хрватски медији констатују да од данас практично постоје два "Моста".

Новинар портала 24 сата Борис Рашета је за регионалну ТВ Н1 рекао да Хрватска већ четири дана практично има два "Мост".

"Око Боже Петрова се окупила једна група, а дошљак Пргомет формирао је другу струју, у којој је 11 заступника", каже Рашета.

Ако дође до поновљених избора, по његовој процени, "Мост" ће за то испасти кривац и он сумња да ће на тај начин бити награђен. Штавише, ако на изборе изађу два Моста – "имаће потоп".

"Мост је 'blind date', нација се заљубила наслепо", наводи он. То није јасна странка препознатљивих људи, већ жеље бирача за нечим новим, тиме и одраз тренда нестајања традиционалних структура попут новости на политичкој сцени Италије или избора Мире Церара у Словенији.

Рашета каже да математика сада неумитно иде на руку Милановићу, који има 66 мандата.

Питање свих питања је у овом тренутку, каже, хоће ли коалицију с СДП-ом подржати цели "Мост" или 11 од 19 заступника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије