Читај ми!

Пусић: Очекујемо уклањање жице

Хрватска министрарка спољних послова Весна Пусић потврдила је да ће Словенији бити уручена протестна нота због постављања бодљикаве жице на хрватској територији, у непосредној близини граничног прелаза Хармица, додавши да очекује да ће ограда постављена ради контроле миграната бити уклоњена.

Весна Пусић је, уочи седнице техничке Владе, на којој је одобрено још око 19 милиона куна за подмирење трошкова насталих збрињавањем миграната, подсетила да је ситуација иста као и она коју су већ имали са Мађарском.

"На исти начин смо реаговали и Мађари су уклонили ту жицу. Очекујемо такву реакцију и са словеначке стране. Макнуће је", закључила је шефица хрватске дипломатије.

Пре слања ноте, Министарство спољних и европских послова упутило је отправнику послова амбасаде Словеније у Хрватској оштар протест због постављања бодљикаве жице на територији Хрватске.

"Реч је о подручју за које и сама словеначка страна у својим службеним изворима наводи како припада Републици Хрватској", истакнуто је у саопштењу Министраства.

Хрватска полиција упозорила је да је ограда коју су словеначке колеге поставила због контроле миграната у непосредној близини граничног прелаза Хармица на хрватској територији и да ће морати да буде уклоњена.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије