Читај ми!

Атина – водени топови, сузавац и Молотовљеви коктели на улицама

Грчка полиција је сузавцем и воденим топовима растерала демонстранте који се противе мерама штедње, а који су бацали Молотовљеве коктеле у центру Атине.

Раније данас на хиљаде људи је изашло на улице да протестује против мера штедње, које су наметнули ЕУ и ММФ, у првом националном штрајку синдиката јавног и приватног сектора од када је левичарски премијер Алексис Ципрас дошао на власт у јануару, преноси Ројтерс.

Двадесетчетворочасовни штрајк је затворио јавне службе, бродски и железнички саобраћај и довео до отказивања десетина летова на домаћим линијама.

У штрајку учествују и новинари, а затворени су и музеји и археолошке туристичке локације.

Пошто су се грчки међународни зајмодавци састали у центру Атине да провере усклађеност мера са најновијим пакетом помоћи, на хиљаде људи је марширало у близини, у знак протеста против немилосрдног повећања пореза и смањења пензија, што је захтевано уз нови пакет помоћи.

После пет година, од када је потписан споразум о првом пакету помоћи, штедња је зауставила економску активност и четвртина становништва је остала без посла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије