Читај ми!

Орбан: Избегличка криза део левичарске завере

Талас избеглица које стижу у Европу са Блиског истока и из Африке би могао да буде део левичарске завере да се стари континент напуни гласачима који су склони левици, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

"Нисам довољно храбар да са сигурношћу о овоме говорим јавно, али не могу да се отмем утиску да је иза свега стоји један мастер план", рекао је Орбан у интервјуу швајцарском часопису Велтвохе.

Мађарски премијер се позвао на есеје "европских левичара и радикалних америчких демократа", која предвиђају рађање европске супер-државе, на штету традиционалних националних држава.

"Избегличка криза представља прилику. Све индикације и досадашње искуство указују на то да ће огромна већина тих избеглица гласати за левицу кад постану грађани Уније, тако да ово представља увоз будућих гласача левице у Европу", истакао је Орбан.

На питање новинара зашто су конзервативци попут Ангеле Меркел прихватили избеглице добродошлицом, Орбан је одговорио да се многи исто питају и додао како је Немачка кључна држава и да када би Немаци рекли да су њихови капацитети попуњени, прилив би, како сматра, моментално престао.

Додаје и да сумња да су руке Ангеле Меркел везане због њене коалиције са социјалдемократама.

Земље Европске уније су дубоко подељене око тога како одговорити на изненадни и масивни прилив избеглица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије