Читај ми!

Петров: Нови избори јефтинији од неспособне владе

Вођа коалиције независних листа Мост, која је освојила треће место на изборима у Хрватској, Божо Петров изјавио је да је "јефтиније ићи на нове изборе него трпети још једну неспособну владу четири године".

"Мост неће ни са ким у коалицију, наша реч је за нас светиња. Будући да су људи преварени свих ових година, потврдили смо то јавнобележничким уговором. Оно што смо обећали људима јесте да нема коалиција, оно што тражимо су реформе, а ми то можемо осигурати контролисањем већине у Сабору", рекао је Петров, а пренео Вечерњи лист.

Петров је додао да у случају да било која од тих страна на крају пристане на њихове услове и не испуни их, доћи ће до изгласавања неповерења влади.

Потврдио је да је контактирао и са СДП-ом и са ХДЗ-ом, али каже да су то само иницијалне жеље.

"Верујем да би у року 15 дана све могло бити договорено", додао је Петров.

"Волео бих да раздвојим неформалне контакте, изразе жеља од неких службених разговора. Службени разговори почињу када се седне за сто и када се дефинишу услови па тек након тога следи разговор. Све остало желим да занемарим, јер то не значи ништа", поручио је Петров и додао да службени разговори почињу ове седмице.

Петров је, како су пренели хрватски медији, нагласио још једном да је за Мост најважније спровођење жељених реформи и да је још једном одлучно демантовао да је Драги Пргомету понуђено место премијера.

Петров је додао да би основну плату саборских заступника требало смањити, а повећавати на основу рада и заслуга.

Према привременим, званичним резултатима јучерашњих парламентарних избора у Хрватској, коалиција око ХДЗ-а добила је 59 мандата, коалиција око СДП-а 56, а Мост 19 мандата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије