Читај ми!

Словенија почела да припрема ограду на граници

Љубљана ужурбано припрема постављање "техничких средстава" на својим границама да би спречила масовни и насилни продор имиграната на словеначку територију, поручују из надлежног министарства. То ће бити учињено ако Словенија хитно не добије финансијску помоћ и помоћ у полицијским снагама ЕУ, јер све говори да ће притисак таласа имиграната расти.

То је у Бриселу изјавила министарка унутрашњих послова Весна Гјеркеш Жнидар, рекавши да је кључно да се што брже заштите грчке границе и спречи неконтролисани прилив миграната преко спољних граница Уније.

Гјеркеш Жнидар је потврдила да је и Хрватска понудила да пошаље 50 полицајаца као помоћ Словенији за заустављање превеликог прилива миграната, али је рекла да је влада у Љубљани то одбила "уз оцену да је боље да Хрватска те своје снаге употреби за овладавање мигрантског тока који у Словенију долази непречишћен, будући да Хрватска чињенички не испуњава своје обавезе из одредаба ЕУ".

"Очекујем", рекла је словеначка министарка, "да министри ЕУ одлуче да повећају помоћ Словенији и очувању шенгенске границе.

"Уколико то не буде случај, Словенија очекује одговор ЕУ и Европске комисије како даље да поступа, јер је потврђено да ће се прилив миграната стално повећавати", истакла је Весна Гјеркеш Жнидар.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије