Читај ми!

Нова жртва пожара у ноћном клубу у Букурешту

Број жртава пожара у ноћном клубу у Букурешту порастао је на 46, пошто је јутрос преминула пацијенткиња која је била пребачена из Букурешта у медицинску установу у Израелу, јавила је румунска агенција "Ађер прес".

Портпарол Болнице за опекотине и хирургију Адријан Станкулеа је, одговарајћи на питање да ли су обавештени о смрти девојке, рекао да су из болнице у Израелу потврдили ту информацију.

"Лекари ће сачинити извештај који ће нам послати", додао је Адријан Станкулеа.

Румунска телевизија ПроТВ Вести јавила је да је преминула Теодора Мафтеи (36) у болници у Израелу од опекотина задобијених 30. октобра у пожару.

Румунски званичник за ванредне ситуације Реад Арафат изјавио је да је 10 пацијената безбедно транспортовани у Велику Британију и Норвешку на лечење, док је 13 преминуло током викенда, додаје АП.

Румунски лекари су јуче навели да је око 100 младих који су повређени у том пожару и даље у престоничким болницама, међу њима је 44 у критичном стању.

Више престоничких болница су пријавиле смрт пацијената после пожара 30. октобра у Букурешту, у подрумском ноћном клубу "Колектив" током концерта хевиметал групе када је искра пиротехничког средства запалила декор.

Ова трагедија је покренула масовне протесте против владе и критике многих због непоштовања сигурносних стандарда у ноћном клубу, као примера ширег проблема Румуније са корупцијом.

Иако је број демонстраната опао током викенда, на процењених 1.000 у Букурешту, председник Клаус Јоханис био на митингу у центру престонице.

Јоханис који није дао било какав коментар медијима, остао је отприлике 20 минута онолико колико су окупљени звиждали, док су други викали да треба да помогне у "чишћењу политичке класе", широко виђена као корумпирана, додаје Ројтерс.

Премијер Виктор Понта, који је био под притиском недељама од када је почело суђење за корупцију, у среду, 4. новембра, поднео је оставку због пожара у "Колективу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије