Читај ми!

Будимпешта, чекајући воз за обећану земљу

Екипа РТС-а разговарала је у Будимпешти са мигрантима који су покушали да се укрцају на воз за Немачку, која је за њих обећана земља.

Неколико стотина Сиријаца испред железничке станице "Келети" у Будимпешти демонстрира цео дан. Траже да се пусте у станицу јер им је циљ један - Немачка. Све време узвикују "Germany, Germany, let us go", међутим, полиција је неумољива.

Екипи РТС-а избеглице су показале легално купљене карте за Салцбург које су, како кажу, платили 200 евра, а данас поподне нису успели да стигну до тог воза.

"Овде у Мађарској нас лоше третирају, изгладнели смо, говоре лоше ствари о нама, желимо у Немачку", кажу мигранти и наводе да је Немачка добра, слободна земља.

"Немачка је добра земља и тамо су добри људи, овде имамо проблема са полицијом", кажу избеглице спред станице "Келети".

Становници Будимпеште са мрзовољом гледају на дешавања пред железничком станицом.

"Или нека их пусте даље или нека их склоне одавде", кажу Мађари.

У Будимпешти је екипа РТС-а срела и немачког држављанина који путује кући. Репортер РТС-а питао га је има ли будућности за избеглице у Немачкој.

"Немачка је велика земља, имамо доста простора, али не за оволико људи. Мислим да је европска политика према мигрантима катастрофална", оценио је.

Због гужве са избеглицама многи су возови данас у доласку и одласку са станице "Келети" каснили и по више сати. У њих су могли да уђу сви осим мирганата.

Подземље које је транзитна зона најупечатљивија је слика са будимпештанске станице. У подземљу најмање хиљаду миграната чека свој воз за Немачку. Да ли ће он стићи потпуно је неизвесно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије