Још једно хапшење у Бугарској због камиона са избеглицама

Бугарске власти ухапсиле су једну особу у вези са случајем више од 70 избеглица које су у четвртак пронађене мртве у напуштеном камиону-хладњачи на ауто-путу у Аустрији, саопштила је канцеларија аустријског тужиоца која задужена за тај случај.

"Аустрија је издала пет европских потерница, од којих су сада све реализоване", рекла је Верена Штрнад из канцеларије тужиоца у граду Ајзенштад у покрајини Бургенланд, где је пронађен камион са 71 мртвом особом, наводи Ројтерс, преноси Танјуг.

Верена Штрнад је рекла да је у Бугарској недавно ухапшена једна особа на основу једне од пет европских потерница, али је одбила да пружи више детаља.

Бугарске власти за сада нису потврдиле хапшење, али је државни ТВ канал БНТ известио, позивајући се на истражне изворе, да је једна особа ухапшена данас у Бугарској.

Мађарске власти су саопштиле да су ухапсиле пет особа у вези са тим случајем, а Штрнад је прецизирала да је у Мађарској реализовано само четири од пет европских потерница.

а аутопуту који води од аустријске границе са Мађарском ка Бечу у четвртак је пронађен камион са мртвим избеглицама, међу којима је била и једна беба и још троје деце, подсећа британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије