Од јуна 52.757 избеглица пријавило пролазак кроз Македонију

Македонски МУП саопштио је данас да је у претходна 24 сата потврду о намери да затраже азил у тој земљи добило 1.217 страних држављана, међу којима има највише држављана Сирије - 883, Авганистана - 180 и Ирака - 86.

Већина иубеглица у Македонију прелази из Грчке у највећој мери око граничног прелаза код Ђевђелије, подсећа Бета.

Како преносе македонски медији, од 19. јуна ове године, када су ступиле на снагу измене Закона о азилу по којима је страним држављанима омогућено да добијају потврде о намери да затраже азил, такву потврду је добило укупно 52.757 страних држављана, избеглица са Блиског истока и севера Африке.

Од 52.757 избеглица који су добили потврде о намери да затраже азил до сада је азил у Македонији затражило 49 лица, док су остали наставили пут ка развијеним земљама ЕУ преко Србије.

Како је македонским медијима саопштено из УНХЦР, очекује се да на грчку границу са Македонијом код Ђевђелије стигне још један велики талас избеглица са Блиског истока од око 7.000 људи који су у суботу и недељу напустили прихватне центре у Грчкој.

Од Ђевђелије се избеглице према граничном прелазу са Србијом Табановце организовано превозе редовним и ванредним возовима, као и аутобусима и такси возилима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије