Навијачи Динама осрамотили Хрватску

Градоначелник Загреба Милан Бандић, реагујући на догађаје уочи фудбалске утакмице у Темишвару, рекао да су навијачи Динама дивљаци и вандали који су осрамитили Хрватску.

Навијачи Динама "Бед блу бојси" су дивљаци који су осрамотили Хрватску, изјавио је градоначелник Загреба Милан Бандић, реагујући на јучерање догађаје у румунском граду Темишвару, где су се навијачи Динама сукобили с домаћим навијачима, напали потпредседника Динама Здравка Мамића и након утакмице вређали Динамове играче.

Бандић је разговарао с челницима загребачке полицијске управе, с којима се договарао о формирању Већа за превенцију криминалитета.

На опаску новинара да након сваке Динамове утакмице у Европи градоначелник Загреба мора да се извињава градоначелницима разних градова у којима је Динамо гостовао, Бандић је навијаче Динама назвао дивљацима и вандалима, додавши да они нису прави навијачи већ срамоте Загреб и Хрватску.

"Хрватска са својим правним системом, одлукама и законима мора томе стати на крај", рекао је Бандић, истичући да оно што је Маргарет Тачер направила с британским хулиганима мора бити циљ и Хрватској.

Градоначелник Загреба је рекао да сви који праве неред "морају по брзом поступку да одговарају пред истражним судијом, а против њих треба подизати кривичне пријаве и затварати их јер док се то не учини неће бити мира на спортским борилиштима".

"Јесте ли видели како је сада у Лондону, када се игра фудбал, као у позоришту. То ћемо и ми дочекати ускоро, али влада мора повући први потез јер су градске власти немоћне, осим да апелују и осуђују", рекао је Бандић уз упућивање извињења градоначелнику Темишвара на вандализму навијача Динама.

"На тргу на којем је Чаушеску побио 1.214 људи, данас се иде с пијететом уз сећање на те жртве. Дивљаци из Загреба и Хрватске јуче су растурили тај трг, што је срамота", рекао је Бандић, који је и почасни председник Динама.

Након нереда на стадиону и по центру града, румунска полиција је ухапсила 131 навијача Динама, од којих су двојица била повређена.

Навијачи хрватског клуба су пре меча узвикивали шовинистичке, антисрпске, пароле, демолирали кафиће и бацали бакље и димне бомбе у центру Темишвара, обрачунавали се са домаћим навијачима, а на њих су насрнули и на стадиону.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије