Читај ми!

Изетбеговић најавио реконструкцију Владе Федерације БиХ

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио је реконструкцију Владе Федерације БиХ, након што је Демократски фронт изашао из владајуће коалиције на ентитетском нивоу.

Влада Федерације БиХ остала је без три министра из реда Демократског фронта након одлуке врха те странке, донете у јуну, да напусти коалицију с Изетбеговићевом Странком демократске акције) и Хрватском демокртаском заједницом БиХ, подсећа Танјуг.

ДФ, чији је лидер бивши члан Председништва БиХ из редова Хрвата Жељко Комшић, напустио је владајућу коалицију незадовољан начином постављања управљачких структура у профитабилним јавним предузећима, а након тога федерална влада наставила је да функционише као мањинска.

"Након политичког вакуума који карактерише прву половину августа кренућемо у поступак замене министара из ДФ-а који су дали оставке", потврдио је Изетбеговић за сарајевско Ослобођење.

Према његовом речима, на примеру недавног доношења новог Закона о раду у ентитетском парламенту потврдило се да сада постоји нова парламентарна већина у коју су ушле Странка за БиХ, Босанскохерцеговачка патриотска странка Сефера Халиловића и странка А-СДА, раније настала одвајањем дела чланства СДА с подручја Бихаћа

"Када су у питању реформе, очекујемо стварање ширег фронта парламентарних странака", каже Изетбеговић и додаје да су у СДА одлучни да спроводе реформе "без обзира на отпоре".

Изетбеговић је истовремено, преноси Хина, негирао могућност реконструкције Савета министара о којој је нешто раније говорио председавајући Председништва БиХ и председник ХДЗ БиХ Драган Човић.

"СДА је своје разговоре о коалицији на државном нивоу за овај мандат одавно завршила", навео је Изетбеговић и објаснио да за промене у Савету министара БиХ нема разлога све док траје добра сарадња с блоком предвођеним Српском демократском странком и док се спроводе реформе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије