Читај ми!

Казна за усташке песме без кациге!

Полиција у Шибенику спремила прекршајне пријаве против Марка Перковића Томпсона због узвика "За дом спремни" на почетку концерта у Книну, али и због чињенице да се у тај град довезао на мотору али без кациге, пише Јутарњи лист.

Томпсон је концерт почео узвиком "За дом...", док му је маса одговорила "...спремни".

На Томпсоновом концерту, синоћ, окупило се више од 50.000 људи.

Томпсон ће бити кажњен на основу Закона о прекршајима против јавног реда и мира, према којем је за ту врсту прекршаја предвиђена новчана казна или казна затвора до 30 дана, преноси Танјуг.

Иначе, новчана за овакве покличе у Хрватској износи од 50 до 300 немачких марака, јер од увођења евра текст закона није мењан.

У шибенско-книнској полицији кажу да су, за сада, утврдили десет различитих прекршаја током и пре концерта, али с обзиром на то да је то јавно окупљање аудио и видео снимано и фотографисано у складу са одредбама Закона о полицијским пословима и овлашћењима, прегледом тих снимака тек ће бити утврђено да ли постоји основана сумња да су почињени прекршаји.

Како преносе локални медији, међу осталим прекршајима, забележен је један случај продаје заставе неприкладног садржаја, али и два случаја ношења заставе, односно капе неприкладног садржаја.

Догодио се и један физички сукоб, а у два наврата забележено је омаловажавање припадника полиције, преносе медији.

Током централне прославе Дана победе на тргу у Книну, подаци су из полиције, окупило се око 25.000 посетилаца и на тој свечаности није било нарушавања јавног реда и мира, нити прекршаја друге природе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије