"Лоши момци" лоши и у Темишвару

После скандирања шовинистичких, антисрпских, парола и демолирања кафића у центру Темишвара, навијачи Динама сукобили се са румунским навијачима, након чега је интервенисала полиција и ухапсила 170 изгредника, од којих су 150 хрватски навијачи. Међу приведенима и повређенима нема српских држављана.

Пре утакмице Политехнике и загребачког Динама, у строгом центру Темишвара, дошло је до изгреда и туче навијача, после које је интервенисала румунска полиција и жандармерија. Ухапшено је 170 изгредника, од којих су 150 хрватски навијачи. Међу приведенима и повређенима нема српских држављана.

Нереди су настављени и на стадиону. Навијачи Динама су почели да ломе столице и из бокса у који су смештени на стадиону, кренули у пробој кроз улазе на трибине, како би се обрачунали са навијачима Темишвара.

Ситуација се донекле смирила доласком јаких специјалних снага румунске полиције, који су наставили са хапшењем хрватских хулигана.

Великом сукобу навијача пре утакмице, претходили су бројни инциденти које су изазвали навијачи Динама.

"Bad Blue Boys" (Лоши плави момци), који су се окупили у центру града, у коме живи 7.500 грађана српске националности, палили су бакље, бацали петарде, скандирајући "Хајмо четници - где сте се сакрили" и "Уби, уби, уби Србина".

Након тога, навијачи су демолирали неколико тераса темишварских ресторана и сукобили се са домаћим навијачима, после чега је интервенисала румунска полиција, прво позорници а потом и специјалне антидемостранске јединице.

Сукоба, гађања каменицама и флашама и хапшења припадника навијачке групе из Загреба било је и у близини стадиона.

Румунски медији: Загрепчани изазвали инциденте

Крваве инциденте на улицама Темишвара изазавали су Динамови навијачи, пишу румунски медији о два инцидента у центру града, због којих је одмах интервенисало више стотина полицајаца.

"Млади из Хрватске који су дошли да гледају утакмицу, изазвали су прави рат на улицама града", наводи се у драматичним извештају с градских улица.

Наводе се изјаве сведока како су хрватски навијачи стигли да се потуку и међусобно пре доласка Жандармерије.

Према извештајима румунских новинара, на место сукоба дошло је и више возила хитне помоћи како би указали помоћ повређенима.

Утакмица Политехника - Динамо игра се у оквиру лиге УЕФА од 21 час.

Напад и на челника Динама

Како је раније објавио сајт Хрватске радио-телевизије, припадници навијачке групе Бед Блу Бојс, у центру Темишвара, напали су претходно челника загребачког Динама, Здравка Мамића.

Мамић је нападнуд док се шетао центром града. Бед Блу Бојси су, како се наводи, Мамића најпре извређали, а потом су почели да га гађају пивским флашама.

Мамић се брзо склонио у хотел где је Динамо смештен и тако избегао теже последице од навијача свог клуба.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије