Керум постао шеф Хрватске грађанске странке

Бизнисмен и градоначелник Сплита Жељко Керум на челу новоосноване Хрватске грађанске странке. Уз тврдњу да ХГС није регионална, већ трећа политичка странка у Хрватској, Керум сматра да ће на парламентарним изборима освојити најмање 10 места у Сабору.

Сплитски градоначелник и пословни човек Жељко Керум данас је на оснивачкој скупштини Хрватске грађанске странке (ХГС) у Сплиту изабран за њеног председника као једини кандидат.

Скупштина је одржана у ресторану "Скај", у трговачком центру "Џокер" у Керумовом власништву, тачно на његов 49. рођендан и двадесетогодишњицу од оснивања његовог предузећа.

Потпредседници ХГС су Керумови сарадници и званичници у граду и структурама Сплитско-далматинске жупаније.

Оснивачкој скупштини ХГС присуствовали су представници појединих странака из Сплита, градоначелници Хвара и Трогира и начелници Шолте и Солина, али и изасланик загребачког градоначелника Милана Бандића, Слободан Љубичић.

Рекавши да нова странка није "Керумова него странка свих грађана Хрватске", Керум је, у коментару на негативна реаговања након свих антисрпских изјава у ТВ емисији прошле недеље, рекао да никад није направио ништа лоше, а да га последњих дана приказају као нацисту и расисту, иако с тим нема везе.

Говорећи о свом одбијању да му Србин буде зет, што је рекао у емисији "Недељом у два", Керум је казао да је "на провокативно новинарско питање одговорио безазлено и искрено".

За мене, рекао је Керум, постоје само добри и лоши људи и да неко, ако воли и обожава своју домовину, то не значи да друге мрзи.

Уз тврдњу да ХГС није регионална, већ сигурно трећа политичка странка у Хрватској, Керум сматра да ће на наредним парламентарним изборима освојити најмање десет мандата у Сабору, а да кандидата за председника Хрватске још немају.

Керум није одговорио на питање да ли ће се његовој странци прикључити и загребачки градоначелник Бандић као што се причало у кулоарима.

Оснивање ХГС дешава се у данима опште осуде Керумових изјава на рачун Срба, Црногораца и новинара, али и одбијању државних институција да против нега покрену поступак, уз частан изузетак Већа за електронске медије које је поднело прекршајну пријаву против Керума због подстицања на националну нетрпељивост.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије