Случај Ходак: Без изјашњавања о кривици

Младен Шлогар, оптужен за убиство адвокатске приправнице Иване Ходак, одбио да се изјасни о кривици, јер није успео да се договори са адвокатом. Шлогару прети максимална затворска казна од 40 година

Пред Жупанијским судом у Загребу, почело je суђење Младену Шлогару оптуженом за убиство адвокатске приправнице Иване Ходак, иначе ћерке адвоката Звонимира Ходака и Љерке Минтас Ходак.

Оптужница терети Шлогара да је 6.  октобра прошле године, око 11 сати, на степеницама зграде у којој је становала, у Хацовој улици 2, са два метка из берете калибра 7,65 милиметара, убио двадесетшестогодишњу Ивану Ходак.

После консултација са адвокатом Антонијем Зујићем, Шлогар је рекао  како не би износио одбрану у току поступка, нити се изјашњавао о кривици.

Суд сматра како се Шлогар изјаснио да није крив.

Будући да се писало о томе како Шлогар у затвору прима новац, судија Иван Турудић затражио је да се о томе не коментарише.

Према оптужници, Шлогар је тешко убиство Иване Ходак извршио "из безобзирне освете" њеном оцу.

Међутим, породица Ходак, Иванини пријатељи, као ни већина грађанам, никада нису поверовали у полицијску верзију мотива за убиство, преносе електронски медији у Загребу.

Љерка Минтас-Ходак: Сумњам у истрагу

"Од почетка суђења сумњам да Шлогар убица моје ћерке, јер ми се његови мотиви чине бесмисленим", изјавила је пред почетак суђења Љерка Минтас-Ходак.

Уверена је да њене сумње поткрепљују и чињенице да "Шлогар прима новац у затвору и има адвоката по избору, а не по службеној дужности с обзиром на то да је бескућник и нема новца".

Минтас-Ходак за рад полиције каже да је "формално одрадила истрагу".

Објаснила је да она и супруг не могу ићи на суђење, јер су сведоци у поступку, али сумња и да ће након сведочења ићи јер би то за њих било "копање по живој рани".

Шлогару прети максимална затворска казна у трајању од 40 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара