"Илинден" потонуо због преоптерећености

Узрок несреће на Охридском језеру 5. септембра, када је потонуо брод "Илинден" је преоптерећност брода, показује прелиминарна истрага. У несрећи страдало 15 бугарских туриста.

Прелиминарни резултати истраге показали су да је туристички брод "Илинден" потонуо 5. септембра у Охридском језеру због преоптерећености, јавили су македонски медији, подсетивши да је у несрећи погинуло 15 бугарских туриста.

На више од 70 година старом броду у тренутку несреће налазило се 57 путника, иако је максимална носивост пловила била 45 људи, пренели су македонски медији.

Компанија из Сплита "Дубин" извукла је у суботу из Охридског језера "Илинден", а хрватски, македонски и словеначки стручњаци и даље испитују узрок несреће.

Брод је извучен на површину уз помоћ 24 балона, јер би на друге начине могло да дође до оштећења.

Министарство унутрашњих послова Македоније поднело је 6. септембра кривичне пријаве против власника и помоћника капетана "Илиндена" - Сотира Филеског и Владка Јустиниатноског, а обојица су се налазили на броду у тренутку несреће.

Македонски министар саобраћаја Миле Јанакиески понудио је, из моралних разлога, премијеру Николи Груевском оставку, која није прихваћена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара