Читај ми!

"Радован Караџић" на Палама?

Председник Републике Српске Милорад Додик свечано је отворио студентски дом на Палама и предложио да тај дом носи име хашког оптуженика Радована Караџића.

Осврћући се на настанак Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да је то "визионарство првог председника Српске" Караџића, који је са својим сарадницима пре више од 20 година иницирао оснивање Универзитета, преноси РТРС.

"Он је знао да без универзитета нема ни будућности", рекао је Додик.

Објекат су, поред Додика, отворили премијерка Жељка Цвијановић, супруга првог председника РС, коме се суди у Хагу, Љиљана Караџић и председник Уније студената Српске Предраг Говедарица.

Новоизграђени студентски дом Универзитета у Источном Сарајеву, капацитета је 600 кревета и трајно ће решити дугогодишњи проблем смештаја студената.

Додик је рекао да је задовољан што је студентски дом, упркос скептицима, завршен и напоменуо да је Влада Српске у овај крај уложила више од 50 милиона евра.

Цвијановићева је најавила да ће и у будућности бити улагано у студентски стандард, подсетивши да се улази у завршетак пројекта Четвртог павиљона у Бањалуци, што ће омогућити смештај за још 280 студената, али и пројекта у Фочи, где ће бити око 350 места.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво