Случај Мугоша: Опозиција тражи ново саслушање

Поднета иницијатива за консултативно саслушање директора црногорске полиције Веселина Вељовића о случају градоначелника Подгорице и новинара дневника "Вијести".

Чланови Одбора за безбедност и одбрану у парламенту Црне Горе из Социјалистичке народне партије (СНП) званично су упутили иницијативу за консултативно саслушање директора полиције Веселина Вељовића о случају градоначелника Подгорице и новинара дневника "Вијести".

Посланици Предраг Булатовић и Василије Лалошевић из СНП, најутицајније опозиционе странке, предложили су да седница буде отворена за јавност и да учешће у њеном раду, без одлучивања, буде омогућено свим заинтересованим посланицима, који нису чланови Одбора.

Предложено је и да на седницу буду позвани најбличи сарадници директора Вељовића који су учествовали у, како се наводи, решавању овог случаја.

Велика пажња јавности у "Случају Мугоша"

"Веома је важно да буде поднета посебна информација о поступању полиције у овом случају због пажње јавности и различитог виђења читавог случаја", наводи се у иницијативи посланика СНП, пренели су подгорички медији.

Градоначелник Мугоша је са својим сином Миљаном и службеним возачем почетком августа испред једног подгоричког кафића напао уредника "Вијести" Михаила Јововића и фоторепортера Бориса Пејовић.

Јововић је том приликом задобио тешке телесне повреде левог уха и сутрадан је оперисан у цетињској болници.

Црногорско министарство иностраних послова је, после инцидента, опозвала Мугошу млађег са места трећег секретара амбасаде Црне Горе у Вашингтону.

Кривичне пријаве и истражни поступак због учешћа у инциденту поднете су против Миљана Мугоше због сумње да је нанео тешке телесне повреде Јововићу, али и против Јововића због сумње да је тешке телесне повреде нанео градоначелником возачу.

Опозиционе странке у скупштини Подгорицие поднеле су инциијативу за опозив градоначелника због овог инцидента, али је она одбијена јер је за њу нису гласали представници Социјалдемократске партије, мање чланице владајуће коалиције у Црној Гори.

Лидер владајуће Демократске партије социјалиста и премијер Мило Ђукановић сматра да су медији цео овај случај преувеличали с циљем да умање углед подгоричког градоначелника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара