Хрватска десница по "искуство" у Србију

Рат се водио и стао, па хрватска ултра десница најављује "студијско" путовање у Србију, како би се упозала са детаљима око подизања споменика Дражи Михаиловићу и то искуство искористила за подизање споменика Анти Павелићу.

Хрватски уљудбени покрет креће на " студијско" путовање у Србију, како би из прве руке сазнао на који начин је српским четничким војводама пошло за руком да подигну споменик генералу Драгољубу Михаиловићу и да та искуства пренесе у Хрватску за подизање споменика поглавнику НДХ Анти Павелићу у Хрватској, пише хрватски сајт Index.hr.

За сада је путовање у Србију потврдио генерал Љубо Ћесић Ројс, који каже да ће у делегацији бити и екипа историчара. Делегацију ће предводити челник Хрватског уљудбеног покрета Томислав Драгун, који је рекао да су планирали посету Ивањици, родном месту Михаиловића, затим Опленацу, Дедињу, Земуну  и Петроварадину.

С друге стране председник Српског четничког покрета војвода Мирослав - Челе Вуковић каже да ако Србија изда визе поштоваоцима Анте Павелића, они могу слободно да дођу и на Равну Гору.

"Рат се водио и стао. Можда треба да седнемо и причамо. Ако дођу легално, нека обилазе све по својој драгој вољи, ми четници смо цивилизовани - у рату добровољци, у миру хуманитарци", рекао је Вуковић.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара