Саслушан сведок о убиству Пуканића

У Загребу саслушан још један сведок у случају убиства Иве Пуканића, власника Национала. О исказу сведока Дражена Големовића нема никаквих службених информација јер би оне угрозиле заштићеног сведока.

У Жупанијском суду у Загребу о убиству власника хрватског часописа Национал Иве Пуканића изајаву је  давао  пословни човек Дражен Големовић који је довезен из затвора у Ријеци.

Големовић је ухапшен у акцији "Ипсилон" коју је провео Уред за сузбијање корупције и организованог криминала.

О Големовићевом исказу нема никаквих службених информација, пише Интернет портал Index.hr. По том порталу, Големовић је само наводно саслушан јер би његова изјава могла потврдити исказ заштићеног сведока који је за организацију убиства оптужио Сретена Јоцића, званог Јоца Амстердам.

Наиме, сведок покајник, чије име није обелодањено, је по непотврђеним информацијама наводно признао да је учествовао у организацији Пуканићевог убиства и казао да су Роберт и Лука Матанић, Жељко Миловановић и Јоцићев кум Слободан Ђуровић били умешани у убиство почињено 23. октобра 2008 активирањем експлозива у мопеду паркираном уз Пуканићево возило испред зграде компаније "НЦЛ".

Осим Пуканића убијен је и његов сарадник Нико Фрањић, а хрватска  полиција је скоро све учесника у убиству похапсила неколико дана после убиства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара