Читај ми!

Подгорица, ДПС нема апсолутну власт

Гласање на локалним изборима у Подгорици није дало апсолутног победника и у главном граду Црне Горе ће бити нужне постизборне коалиције за формирање већине у градској скупштини, незванични су резултати данашњих избора.

На такав исход гласања указују подаци посматрача избора, Центра за демократску транзицију (ЦДТ), као и већине учесника избора, Социјалистичке народне партије (СНП), Демократског фронта (ДФ) и коалиције Социјалдемократске партије (СДП) и Позитивне Црне Горе.

Према тим подацима саопштеним на основу 88 одсто обрађених бирачких места, ДПС је освојио 28 мандата и од апсолутне већине га деле два манадата, преноси Бета.

Следе Демократски фронт са 17 мандата, СНП са девет, док је коалиција СДП-а и Позитивне Црне Горе освојила пет мандата.

Од ових резултата, разликују се подаци ДПС-а премијера Мила Ђукановића, по којима је та партији на ивици освајања апсолутне власти, "између 29 и 30 мандата".

У највећем граду више од две деценије владао је ДПС, самостално или у коалицији, али ће сада највјероватније бити принуђен да за формирање већине тражи постизбоног савезника.

Поред Подгорице грађани су гласали у још једанаест од 23 општине Црне Горе.

У већини тих општина до сада је владао ДПС, самостално или у коалицији са СДП-ом.

Прелиминарни резултату указују да у већини градова у којима се гласало неће доћи до промене власти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије