Читај ми!

Јак земљотрес у Грчкој, тресао се и Ниш

Снажан земљотрес јачине 6,4 Рихтерових јединица погодио је приобално подручје на североистоку Грчке а осетио се у Турској, Македонији, Бугарској и на југу Србије. Повређено је више од 250 људи у Турској и једна особа у Грчкој.

Епицентар земљотреса био је 77 километара југозападно од града Александрополиса, на обали Егејског мора, 40 километара од границе са Турском, на дубини од 91 километра, пренео је Ројтерс.

Служба за ванредне ситуације у Турској је саопштила да је 266 људи повређено, већина у паници која је уследила након потреса, у коме је оштећена и једна болница, пренео је АФП.  

Повређена је и једна особа на грчком острву Лемносу, када се на аеродрому одломио део таванице, саопштила је полиција, а пренео АП.

Премијер Грчке Антонис Самарас у сталном је контакту са министром унутрашњих послова Грчке Јанисом Микелакисом који се упутио на место потеса, пренела је АНА.

Припадници војске су у приправности да уколико буде потребно пруже помоћ локалним властима.

РТС-ов дописник из Ниша јавља да је тло подрхтавало и у Нишу, Врању, Лесковцу, Пироту.

Земљотрес се сетио и у Турској, Бугарској, Македонији.

Грчку често погађају земљотреси, који углавном не изазивају већу штету. У земљотресу јачине 5,9 степена по Рихтеру 1999. погинуло је 143 људи.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије