Читај ми!

Меркелова чврсто верује у Грчку

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је у Атини да "чврсто верује" у могућности Грчке да изађе из кризе "након веома, веома тешке фазе".

Грчка има безброј могућности које нису сви уочили и на којима може да се гради након тешког пута, рекла је Меркелова на састанку са младим грчким предузетницима, преноси Бета.

"Желим да овде бацим поглед на будућност и разговарам са младим људима који су предузели иницијативу", рекла је канцеларка.

Меркелова је желела да покаже да схвата проблеме младих предузетника и обичних Грка, поредећи пет година кризе кроз коју је прошла земља, са периодом немачког уједињења почетком деведесетих година. Истакла је да су финансијски проблеми младих предузетника заједнички у две земље.

Меркелова је пожелела да грчка инвестициона банка, чије је формирање у току и у чему Немачка учествује са 100 милиона евра, помогне решавању проблема ликвидности.

"Верујем да Грчка, након предузетих структурних реформи, и са реформама које остају да се спроведу, има пред собом више могућности него тешкоћа, иако многи то још не виде", рекла је Меркелова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије