Читај ми!

Једномесечни притвор за Шарановића и Кољеншића

Осумњиченима за учешће у убиству млађег брата вође земунског клана Луке Бојовића, Николе Бојовића, убијеног у Београду 29. априла прошле године, Виши суд у Подгорици одредио притвор до 30 дана Слободану Шарановићу и Ратку Кољеншићу.

Решење за одређивање притвора судија Радомир Ивановић образложио је могућим бекством осумњичених и узнемирењем јавности, преноси Танјуг.

Одбрана има право и жалбе и, како је за портал Аналитика потврдио адвокат Никола Медојевић, она ће свакако бити уложена у законском року.

Шарановић (75) и Кољеншић (37) саслушани су јуче, а зграду суда све време су обезбеђивале појачане снаге полиције, уз присуство и инспектора у цивилу.

Црногорско тужилаштво отворило је паралелну истрагу са колегама из Србије против осумњичених за убиство Бојовића и то на основу доказне грађе која је Црној Гори прослеђена из Београда током екстрадиционог поступка против Шарановића и Кољеншића, који су у екстрадиционом притвору провели дуже од седам месеци.

Србија је тражила њихово изручење, али је Подгорица одбила да их испоручи због законских ограничења, па су на слободу пуштени 27. фебруара, да би им лисице на руке опет стављене у уторак увече пошто је домаће тужилаштво одлучило да отвори истрагу у Црној Гори.

Њих двојица су након хапшења пред вишим тужиоцем у Подгорици Жељком Томковићем негирали наводе пријаве.

Шарановић је осумњичен да је из освете наручио и платио убиство Николе Бојовића. Наводно је водио личну истрагу и дошао до информација да је Лука наручио убиство његовог брата Бранислава (66), који је убијен у Београду октобра 2009. године. Тај злочин српска полиција никада није решила.

Према захтеву за спровођење истраге српског тужилаштва, на који је ослоњена и црногорска истрага, Шарановић је ангажовао Београђанина Милоша Делибашића (29) да му помогне у организацији убиства и нађе плаћеника који ће убити Бојовића.

Делибашић је, наводно, у Будву довео Врањанца Сашу Цветановића (33) који је пристао за 15.000 до 20.000 евра да ликвидира Бојовића.

Кољеншића сумњиче да је у Србију илегално довео Цветановића, који је крајем августа ухапшен у подгоричком насељу Толоши, а у јануару изручен српским властима.

И Делибашић је недавно изручен Београду, преноси портал и додаје да нису изручени због убиства Бојовића већ због других кривичних дела због којих их је тражила Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије