Читај ми!

У Грчкој почео генерални штрајк

Грчки синдикати започели генерални штрајк у знак протеста због оштрих мера штедње. Обустављен железнички и трајектни саобраћај, док је рад државних болница и других јавних служби отежан.

Услед 24-часовног штрајка је поремећено функционисање градског превоза у Атини, где синдикалисти за данас планирају две одвојене протестне шетње до зграде Парламента, јавила је агенција АП, преноси Танјуг.

Синдикати траже укидање болних мера штедње које је грчка влада морала да усвоји како би добила пакете међународне помоћи и тако се спасла од банкрота који је тој земљи озбиљно претио 2010. године.

Више пута повећане стопе пореза су продубиле шестогодишњу рецесију у Грчкој, док је стопа незапослености достигла рекордних 28 одсто.

Постоје, ипак, показатељи да се ситуација полако поправља, па се тако очекује да ће грчка привреда ове године поново почети да бележи раст.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије