Читај ми!

Балкански трагови у бечком подземљу

Ручно направљена бомба коју је пронашла полиција у Бечу била је намењена убиству Златка Нованковића и његовог немачког партнера Валдемара В. Кристијан Х. је признао полицији да је убиство 11. јануара изврешено пиштољем и кашикаром.

Крајем прошле недеље ухапшени Аустријанац, хрватског порекла, Кристијан Х. (34) признао је полицији да је бомба, која се налазила у једном подруму, била намењена за убиство, које је 11. јануара извршено пиштољем и кашикаром.

Према речима портпарола државног тужилаштва у Бечу Нине Бусек, за сада је нејасно што су убице одлучиле да злочин обаве пиштољем и кашикаром.

Приликом саслушања у петак Кристијан је рекао да је сакрио једну бомбу у подрум једне зграде у трећем бечком округу. Специјалне јединице аустријске полиције за деминирање су исте вечери, уз опсежне мере предострожности, бомбу пронашле и однеле на деминирање изван Беча.

Иначе, бомба је ручно направљена од металне цеви, експлозива и ситних металних предмета.

Бусек је потврдила да је троје осумњичених за убиство пребачено у суботу у истражни затвор у Бечу и да је тужилаштво поднело захтев за њихово притварање.

Троје осумњичених за убиство Новаковића и његовог немачког партнера ухапшено је у четвртак касно после подне.

Најпре је ухапшен српски држављанин Дејан В. (29) у месту Матигхофен. Затим су ухапшени брат и сестра, Аустријанци хрватског порекла, Кристијан у околини Салцбурга, а његова сестра Рената у месту Ојгендорф.

Кристијан је, како је полиција навела, признао да је испалио хице и активирао кашикару.

Дејан В., који је задобио повреде услед експлозије, признао је да је био присутан на месту злочина, па тако и саучесништво.

"Радило се о новцу", укратко је описао мотив главни инспектор Ернст Хофман, након објаве вести о расветљавању убиства које је мучило чуваре реда од почетак ове године.

За сада је нејасно да ли мотив има везе са сумњивим пословима Новаковића у вези илегалног увоза дизела у Аустрију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије