Мандић: Наставља се нетрпељивост према Београду

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић критиковао је власт у Црној Гори, због одлуке да Србији не дозволи отварање три конзулата. Мандић је такав поступак оценио као наставак политчке нетрпељивости према Београду и дискриминације српског народа у Црној Гори.

Због одлуке власти Црне Горе да Србији не дозволи отварање три конзулата, лидер просрпске парламентарне опозиционе странке Нове српске демократије Андрија Мандић, критиковао је власт због тог поступка, оценивши то као наставак политичке нетрпељивости према Београду и дискриминације српског народа у Црној Гори.

Мандић сматра да је црногорска власт на пружену руку Србије, која је отварањем три конзулата хтела да покаже своју добру вољу према грађанима Црне Горе, одговорила у свом стилу, бахато и недипломатски.

Лидер Нове оценио је да пријатељски потези из Београда долазе после низа крајње непријатељских чинова које је црногорска власт учинила према Србији, од којих је најболније признање такозване државе Косово.

Зато Нова сматра да сами чин одбијања отварања три конзулата представља наставак политике нетрпељивости према Србији и дискриминације над српским народом у Црној Гори, рекао је Мандић, а пренели су подгорички медији.

Мандић сматра да је црногорски режим обрачун са српским народом и његовом културом поставио као своје политичке приоритете.

"Нисмо пристали да ћутимо на бројне примере дискриминације нашег народа и на насилан покушај асимилације, већ смо се организовали и веома активно водимо борбу за равнопараван статус, који нам је грубим политичким одлукама врха режима угрожен", нагласио је Мандић.

Лидер Нове сматра да су Срби у Црној Гори тешко дискриминисан народ и да актуелна власт више и не крије своје намере да, кроз покушај протеривања српског језика и писма, напада српску духовност, културу, припрема терен за брзу и насилну асимилацију Срба и превођење остатка народа у националну мањину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво