Читај ми!

Ђукановић: Црна Гора што пре у НАТО

Црна Гора je већ спремна за учлањење у НАТО и нада се званичном позиву за НАТО самит у Велсу, каже црногорски премијер. Посао на Западном Балкану није завршен, оценио Мило Ђукановић.

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић рекао је у Бриселу да НАТО није завршио посао на Балкану и да се евроатлантске интеграције кључ за постизање трајне стабилности.

"Посао на Западном Балкану није завршен", рекао је Ђукановић, учествујући на Бриселском форуму и подсетио да је Босна и Херцеговина нефункционална, да је Македонија у перманентној кризи, и да односи Београда и Приштине још нису решени.

"Нове евроатлантске интеграције су решење за трајну стабилност, а Црна Гора ту има кључну улогу", истакао је Ђукановић.

Црногорски премијер је на истом форуму рекао да је Црна Гора већ спремна за учлањење у НАТО и да се нада да ће добити званичан позив на самиту НАТО у Велсу, који је планиран за септембар.

Бриселски форум је скуп на високом нивоу који једном годишње организује Немачки Маршалов Фонд.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије