Сукоб навијача и полиције у Мостару

Девет људи повређено у нередима до којих је дошло у Мостару након синоћне утакмице у којој је Енглеска победила Хрватску резултатом 5:1. Навијачи из хрватског дела града ломили излоге на продавницама, а потом напали полицију, која је била приморана да употреби сузавац.

Шест полицајаца и три хулигана повређена су синоћ у сукобу који је избио у Мостару, након утакмице фудбалских репрезентација Хрватске и Енглеске.

Осам хулигана је ухапшено, а полиција је била приморана да употреби сузавац да би спречила да сукоб измакне контроли. Један полицајац задобио је повреде опасне по живот.

Сукоб је почео синоћ око 23.00 часа када је група навијача засула полицајце камењем, флашама и другим тврдим предметима, потврдио је портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Срећко Бошњак.

Према његовим речима, након наредбе да се група разбије, навијачи су потиснути до Тржног центра "Меркатор", где су поразбијали неколико стакала и фасадних плоча.

"Пошто је претило да ће се сукоб измаћи контроли, употребљен је сузавац", рекао је Бошњак.

Група је, након што је бачен сузавац разбијена, те је поново успостављен јавни ред и мир.

"Осам особа је ухапшено, од којих три малолетника. Сарађујемо са тужилаштвом и они ће бити процесуирани због рушења јавног ред и мира, а након што комплетирамо извјештај, очекујемо да ће се број приведених у току дана повећати", рекао је Бошњак.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво