Читај ми!

Медојевић: Шарић дао понуду за КАП

Постоји велика вероватноћа да ће новац нарко-клана Дарка Шарића бити опран куповином имовине "Комбината алуминијума Подгорица", каже посланик Демократског фронта Небојша Медојевић, преносе "Вијести".

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је да би Агенција за националну безбедност, Тужилаштво и Агенција за прање новца требало да контролишу порекло новца компанија које су доставиле понуде за куповину имовине Комбината алуминијума Подгорица (КАП), јер сматра да је то начин да се "опер новац" наркоклана Дарка Шарића.

Медојевић је рекао да "постоји велика вероватноћа да ће новац нарко-клана Дарка Шарића бити опран куповином имовине КАП", пишу Вијести.

"Потребно је да стечајни судија пре него што донесе одлуку консултује АНБ и да тражи безбедносну проверу свих инвеститора да би се избегла ситуација да се најзначајнији привредни субјект у Црној Гори преузме парама организованог криминала", рекао је Медојевић.

Иначе, за куповину КАП дате су четири понуде.

Компанија "Унипром" бизнисмена Веселина Пејовића понудила је 28,5 милиона евра за сву имовину КАП-а, осим за базен црвеног муља и депоније катодног отпада.

Компанија "Политропус Алтернативе", Украјинца Романа Денковича понудила је 450.000 евра за део имовине Комбината.

"Гет Салес ЛТД" Лондон понудио је укупно 5.100 евра, али обећавају 700 милиона евра инвестиција.

Компанија "Алемани трејд" из Београда понудила је за део имовине КАП-а 178.200 евра, односно за куповину 22 вагона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије