Читај ми!

Михаило: Тужићу Амфилохија за клевету

Митрополит Михаило оптужио митрополита Амфилохија за ширење верске, националне и расне мржње и најавио да ће га тужити суду за клевету. Амфилохије осећа почетак краја и зато је и правио цркву у Подгорици, каже митрополит Михаило.

Поглавар канонски непризнате Црногорске православне цркве (ЦПЦ) Михаило оптужио је митрополита црногорско-приморског Амфилохија за клевету и најавио да ће правду тражити на суду.

Митрополит Амфилохије рекао је раније да је Михаило лажни поп и најобичнији преварант.

Поглавар неканонске ЦПЦ је рекао да митрополит Амфилохије даје такве изјаве јер "осећа почетак краја".

"Он понавља старе клевете и неистине и напада све што је везано за Црну Гору и ЦПЦ. Част и достојанство ми не дозвољавају да се спуштам на његов ниво. Он осећа почетак краја и зато је и правио цркву у Подгорици. Време је да пође са Цетиња. А за све клевете правду ћемо потражити на суду", рекао је митрополит Михаило.

Он је, како преносе подгорички медији, оптужио митрополита Амфилохија и за ширење, како је навео, верске, националне и расне мржње.

Митрополит Михаило је поновио да је један број свештеника Српске православне цркве тражио да пређе у редове ЦПЦ.

"Ми нисмо тражили ниједног свештеника из СПЦ, већ они сами нуде да пређу у ЦПЦ због лошег стања у СПЦ", навео је Михаило.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије