Интернет трка за председника Хрватске

Медијски рат кандидата за председника Хрватске почео је на Интернету. У трци за председника Хрватске кандидат Надан Видошевић одлучио је да се рекламира "на рачун" противника.

Корисници популарног "Гугл" претраживача који су уписали имена кандидата за председника Хрватске Иве Јосиповића (СДП) и Андрије Хебранга (ХДЗ), "пронашли" су као први "погодак" независног председничког кандидата Надана Видошевића.

Наиме, реч је о рекламном простору, који омогућава да линк одређене Интернет презентације добије приоритет у односу на тражену страницу корисника. Тако су корисници у потрази за кандидатима СДП-а и ХДЗ-а добили слоган Видошевићеве кампање "Трећи хрватски председник".

Хрватски лист "Слободна Далмација" пише да је цена овакве услуге хиљаду куна недељно, што Интернет кампање сврстава у ред најјефтинијег начина рекламирања.

Најбољи пример за коришћење "јефтиног политичког маркетинга" је амерички председник Барак Обама који је рекао да је одрицање од Интернет кампање и стратешки и тактички веома лоше.

И док је Рузвелт користио радио, Кенеди телевизију, Обама је за комуникацију са бирачима искористио Интернет, рекао је професор Домагој Бебић за загребачког Факултета политичких наука, преноси "Слободна Далмација".

Иако још увек нема велики утицај на бираче попут радија или телевизије, Интернет може да пресуди у тесним изборним тркама, нарочито ако се користи за комуникацију између председничких кандидата и бирача, сматра професор.

Видошевић је раније био на челу Привредне коморе Хрватске и члан ХДЗ-а, а већ први дан по објављивању кандидатуре "поставио" је страницу са председничким програмом.

Уласком у трку за председника Видошевић је искључен из ХДЗ-а, јер се поднео кандидатуру мимо воље странке која је за то место већ именовала Андрију Хебранга.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара