Читај ми!

Оскрнављен храм Светог Саве у БиХ

У сарајевском насељу Блажуј непознати починиоци оскрнавили Храм Светог Саве. Вандали разбили прозоре и исписали непримерне поруке. Локална полиција обавила увиђај.

Непознати починиоци ноћас су оскрнавили Храм Светог Саве у сарајевском насељу Блажуј. Они су полупали стакла на шест прозора и исписали непримерене поруке.

Парох блажујски Бојан Кулашевић изјавио је да су стакла полупана на прозорима храма који гледају на улицу поред цркве и на олтарској страни зида.

"Стакла су полупана камењем које је донесено са стране, јер се такво не налази у близини храма," рекао је Кулашевић.

Он је навео да су непознати вандали на зиду храма са олтарске стране тамном бојом два пута исписали "Алах".

Према његовим речима, о овом чину обавештена је локална полиција која је обавила увиђај.

Храм Светог Саве у Блажују био је мета напада и пре месец дана када су вандали покушали да запале улазна врата.

У храму Светог Саве 12. маја је служен парастос за погинуле и умрле борце одбрамбено-отаџбинског рата, у оквиру обележавања дана формирања Илиџанске бригаде Војске Републике Српске, пренела је РТРС.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије