Читај ми!

Ђукановић: Сигурним корацима у Европу

Црна Гора за седам година независности показала да може успешно одговорити свим изазовима и да сигурно корача у европску будућност, рекао црногорски премијер Мило Ђукановић на пријему поводом Дана независности.

Црногорски премијер Мило Ђукановић рекао је да је Црна Гора, за седам година независности, показала да може успешно одговорити свим изазовима и да сигурно корача у европску будућност.

Ђукановић је у Вили Горица приредио пријем, поводом Дана независности у знак сећања на референдум 21. маја 2006. године, на коме је Црна Гора поново стекла државну самосталност.

"Данас, без патриотских и социјалних фраза у које се лако склизне у оваквим обраћањима, могу рећи са пуно поуздања - Црна Гора је стабилно, мултиетничко друштво у динамичном процесу демократског и економског развитка", истакао је Ђукановић.

Ђукановић је навео да Црна Гора, захваљујући успешним свеобухватним реформама, убрзано савладава захтевне деонице на путу до чланства у Европској унији НАТО.

"Црна Гора је данас инспирација инвеститорима и пословним људима, а надасве држава која успешно превазилази вишевековни менталитет издржаваног и дотираног друштва, поуздан сусед и актер све боље регионалне сарадње која учвршћује догледну европску перспективу Балкана", рекао је црногорски премијер.

Убеђен сам, нагласио је Ђукановић, да је независност Црне Горе последња победа до које смо дошли окупљајући се на наглашено емотивним, политичким масовним скуповима.

"Сви наши даљи напори и наредни успеси морају бити засновани на развоју снажних институција државе, оспособљених за доношење компетентних и одговорних државних одлука. Управо такве институције су једини гарант не само независности, него и развоја демократије, наше европске будућности и уопште грађанске сигурности и бољег живота свих у Црној Гори", навео је Ђукановић.

Пријему су присуствовали представници законодавне, извршне и судске власти, дипломатског кора, званице из јавног и културног живота Црне Горе. Поводом Дана независности, 21. и 22. мај проглашени су за нерадне дане у Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије