Читај ми!

Испитати однос Станишљевића и Ећима

Осумњичени за унос оружја у дворану "Борик" Бошко Станишљевић и бивши безбедњак БиХ Љубан Ећим се познају, али тек треба да се испита њихов однос, каже министар Ивица Дачић. Дачић сматра да је прерано да се говори о повезаности Луке Бојовића са тим случајем.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да се осумњичени за унос оружја у дворану "Борик" у Бањалуци Бошко Станишљевић и бивши безбедњак БиХ Љубан Ећим познају, али, како је истакао, тек треба утврдити природу њиховог односа.

"Оно што постоји као информација је да се притворени и Љубан Ећим познају. То је само једна чињеница коју треба испитати, каква је врста тог односа и да ли то има везе са овим догађајем", рекао је Дачић.

Према његовим речима, прерано је говорити о наводима појединих медија који су пренели да је осумњичени био на вези са Ећимом који је у одличним пословним везама са Луком Бојовићем који важи за шефа београдске криминалне сцене.

И координатор Владе Србије за медије Слободан Хомен није хтео да спекулише да ли тај инцидент може да се повеже са одбеглим криминалцем Луком Бојовићем, истичући да ће истрага утврдити који појединци, односно криминалне групе, стоје иза тога.

Како је навео Дачић, по информацијама од колега из Републике Српске, за сада нема нових детаља у истрази.

"Притворени је дао исказ и сада се ради вештачење, односно врши се криминалистичка обрада случаја, траже трагови на оружју и неки који би указали на везе који постоје између притвореног и неких другiх особа", истакао је министар полиције.

Хомен сматра да уношење оружја у спортску халу "Борик" у Бањалуци треба схватити озбиљно с обзиром на количину и врсту оружја које је пронађено.

Хомен: Оружје произведно после рата

"Није случајно да неко унесе оружје у такав објекат и да говори да је то оружје из рата, с обзиром да је досадашња истрага утврдила да су неки комади направљени после рата", рекао је Хомен.

Хомен је напоменуо да 50 најбољих полицијаца из Србије отишло у РС ради истраге тог случаја, рекавши да очекује да ће заједно са међународним субјектима расветлити тај случај.

Упитан о претњама представницима државног врха Србије и да ли оне долазе од Луке Бојовића, Дарка Шарића и неких других криминалних структура, Дачић је одговорио да прете разне структуре.

"И данас су стигле неке информације о претњама", навео је Дачић, додајући да су као и обично упућене представницима полиције, председнику Србије, али није прецизирао ко стоји иза њих.

Дачић сматра да те обавештајне информације треба увек примати са резервом али их, како је нагласио, треба проверавати, а не од тога правити спектакле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије