Читај ми!

Крст са четири оцила изнад Рисна

Метални крст са четири оцила постављен на археолошком налазишту Градина изнад Рисна. Из которске Комуналне полиције најављују уклањање крста.

На археолошком налазишту Градина, изнад Рисна, постављен је метални крст са четири оцила, који ноћу светли помоћу агрегата.

Из которске Комуналне полиције најавили су уклањање металног крста јер, како је саопштено, на јавној површини није дозвољено постављање било каквих симбола без сагласности надлежног органа.

Начелник которске Комуналне полиције Зоран Вучиновић рекао је да је метални крст са четири оцила постављен на врло неприступачном терену, као и да је за његово осветљење набављен посебан агрегат.

"Све је веома добро организовано, јер је ту присутан и агрегат, а комплетна конструкција крста веома добро је одрађена. Имамо податке да су у осветљавању крста учествовали и неки радници которске 'Електродистрибуције'", додао је Вучиновић.

Према његовим речима, надлежне службе писано су упозориле организатора постављања металног крста да, по црногорским прописима, није дозвољено постављање било каквих симбола на јавној површини без одобрења и сагласности надлежних државних органа.

Вучиновић је, како преносе подгорички медији, најавио да ће Комунална полиција у наредна три дана уклонити крст.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије