Читај ми!

Нафтна мрља на Сави

Нафта и прегорело уље прекрили целу обалу Саве код Градишке у БиХ. Комунална полиција и инспектори раде на њеном уклањању.

Велика нафтна мрља на реци Сави загадила је обалу и део речног тока у близини центра Градишке у Босни и Херцеговини.

Комунална полиција и инспектори за екологију су након увиђаја потврдили загађење, али још не знају како је настало.

"Не знамо одакле потиче загађење. Оно што сада могу рећи је да ћемо радити на њеном уклањању, првенствено масног трага. Не знамо одакле потиче, али ни докле сеже, мада је забринутост људи који су нас о томе обавестили оправдана", рекла је еколошки инспектор у Градишки Сњежана Ђурић.

Према њеним речима, инспекције ће заједно са Комуналном полицијом хитно реаговати и организовати чишћење нафте са обале истовремено истражујући ко је за то одговоран.

Начелник Комуналне полиције Триво Јањетовић истакао је да је извесно да тај проблем није настао изван Градишке.

Секретар Кајакашког клуба "Градишка" Момо Брајић рекао је да су нафта и прегорело уље су прекрили целу обалу Саве низводно од града.

"Црни трагови су свуда, посебно од места на којем се у реку излива градска канализација. Кривци су механичари који прегорело уље истресају у канализациону мрежу или превозници нафте који испирају цистерне у реку", рекао је Брајић.

Брајић је додао да је нафтна мрља је отерала јата галебова, дивљих патака и уништила зимовалишта рибе.

"Месецима хранимо птице, али сада ни њих више нема због маћехинског односа према Сави", изјавио је секретар Кајакашког клуба, чији чланови током целе године уређују обалу Саве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара