Читај ми!

Балканска женска мафија

Пет Хрватица, припадница две пљачкашке банде, ухапшене у Шпанији. Чланице једне банде заводиле старије мушкарце које су потом пљачкале. Друга банда проваљивала у куће и станове.

Шпанска полиција је, уочи Нове године, у две одвојене акције, у Барселони и Тарагони, ухапсила пет хрватских држављанки које су се бавиле преварама, разбојништвима и провалним крађама. Њихове жртве били су богати, али усамљени старији људи, пише Јутарњи лист позивајући се на локалне шпанске медије.

Чланице "балканске женске мафије" 34-годишњу Сабину А. и њену вршњакињу Роберту Б. каталонски полицајци привели су под сумњом да су на подручју Барселоне починиле серију пљачки, од којих је пет доказано.

Њих две су седмицама надзирале своје жртве, а пошто су проучиле њихове навике, кретале су у реализацију плана који је почињао глумљењем велике забринутости за жртвино здравље, али и завођењем наивних стараца.

Кад би стекла поверење неког старца, Сабина А. би мушкарцу предложила да оду у његову кућу. Ако би проценила да у кући има вредности погодних за крађу, искористила би тренутак и у пиће убацила средство за спавање. Након тога би позвала саучесницу Роберту Б. како би обавиле крађу.

У граду Тарагони, 80 километара удаљеном од Барселоне, полиција је касније ухапсила још три жене из Хрватске, такође удружене у организовану провалничку групу.

После више пријава о провалама у куће и станове у граду, ухапсили су 21-годишњу Миру Т, 39-годишњу Драгану Ј. и 22-годишњу Ромину С. која има двојно хрватско и румунско држављанство.

Локална полиција уочила је две сумњиве жене како чекају у колима да им трећа, која је пајсером ломила врата у згради преко пута, да сигнал. Радиле су тако да су након проваљивања врата две жене пљачкале, а трећа стражарила у колима.

Оптужене су за четири крађе, а трећа је добила и пријаву зато што није имала возачку дозволу.

За Ромином С. већ је расписана потерница у Немачкој, а све ухапшене чека подизање оптужнице. Шпанска полиција није пронашла везу између ове две женске банде из Хрватске.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије