Читај ми!

Лукшић за јединствену православну цркву

Премијер Црне Горе Игор Лукшић каже да би био задовољнији када би православна заједница у Црној Гори била уједињена око једног центра.

Црногорски премијер Игор Лукшић изјавио је да је за уједињење православне заједнице у Црној Гори, без обзира на националну припадност.

Лукшић је за подгорички лист Дан рекао да би као председник владе био "много задовољнији када би православна заједница у Црној Гори била окупљена око једног центра", а да би волео уједињење те заједнице без обзира на националну припадност.

У том смислу Лукшић је рекао да ће подстицати дијалог и изразио спремност да у њему учествује.

Црногорски премијер је додао да је новом систематизацијом при министарству за људска права предвиђен сектор за комуникацију с верским заједницама.

Лукшић је рекао да је његов однос према Митрополији црногорско-приморској Српске православне цркве "с високим степеном уважавања и поштовања", али и навео да "жели да изгради односе са другим верским организацијама на сличан начин".

Лукшић оцењује да је ситуација у Црној Гори стабилна и да нема потребе за расписивањем ванредних парламентарних избора.

"Не очекујем да у 2012. буде парламентарних избора јер за то нема разлога, будући да нема нестабилности", навео је Лукшић и подсетио да мандат актуелне Владе Црне Горе истиче почетком марта 2013. године.

"Хоћемо ли се у сусрет том датуму договорити о неком другом термину који, из ових или оних разлога, може бити свеобухватно прихватљив то је друга ствар", истакао је Лукшић.

Црногорски премијер наводи да није могао да затвори очи пред афером "Листинг", због чега је морало доћи до промена на челу безбедоносног система Црне Горе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара