Читај ми!

Румуни забрањују просјачење

Зарађивање просјачењем је кривично дело, стоји у Нацрту закона о забрани просјачења, који је поднет румунском парламенту. Затворска казна предвиђена за просјаке, новчана за оне који дају новац.

Румунском парламенту поднет је нацрт закона о забрани просјачења који предвиђа притвор за просјаке и новчану казну за оне који им дају новац.

Зарађивање просјачењем је кривично дело, пише у Нацрту закона који као казну предвиђа шест месеци до две године затвора. Предвиђа се и конфискација новац добијеног просјачењем.  По нацрту закона они који дају новац просјацима казнили би се са 300 до 600 леја глобе (70-140 евра).

Мишљења грађана су међутим подељена. Како преноси Телевизија Реалитатеа, део прихвата идеју о забрани просјачења, али многи су против сматрајући да "сиромашни просе јер немају од чега да живе".

Готово сви анкетирани су против кажњавања оних који дају новац просјацима јер то су људи "добре душе који желе да помогну сиромашнима".

У Румунији има много просјака - од деце до старих, највећи број су бескућници или стари међу којима има и оних који су преваром изгубили стан и остали на улици. Међу просјацима је тешко наћи "професионалце".

Грађани Румуније просе и у Француској, Италији и Великој Британији, а стигли су и до крајњег севера Европе. Посебно их протерује Француска, а у Италију се уништавају њихова импровизована насеља.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара