Читај ми!

Медојевић оптужује Роћена за шверц

Небојша Медојевић оптужио је шефа црногорске дипломатије Милана Роћена да стоји из шверца цигарета у Црној Гори. Лидер Покрета за промјене каже да је половина тржишта цигаретама у Црној Гори нелегална.

Лидер опозиционог Покрета за промјене Небојша Медојевић оптужио је шефа црногорске дипломатије Милана Роћена да стоји иза нелегалне продаје цигарета на тржишту Црне Горе.

Медојевић је у парламенту Црне Горе рекао да шверцоване цигарете заузимају најмање 50 одсто црногорског тржишта дуванских производа.

"Иза посла нелегалне продаје цигарета у Црној Гори, према мојим информацијама, стоји министар иностраних послова и његови људи", рекао је лидер ПЗП-а.

Медојевић је на седници скупштине Црне Горе рекао да они који се баве нелегалном продајом цигарета годишње зараде између 25 и 30 милиона евра.

Лидер Покрета за промјене није добио одговор од министра финансија Милорада Катнића на питање у којој мери је на црногорском тржишту присутна продаја нелегално увезених или произведених, односно "шверцованих" цигарета, јер је челни човек ресора финансија непосредно пре тога напустио скупштинску салу.

Медојевић је рекао да је "добро да ту није Катнић, јер то показује да нова генерација министара не жели да брани корумпиране у Влади", повезујући сиво тржиште дувана са министром Миланом Роћеном.

"Чињеница је да сам, упоређујући податке добијене од Министарства финансија, Агенције за дуван и Управе царине са потрошњом, дошао сам до тога да је најмање 50 одсто тржишта покривено шверцованим цигаретама", објаснио је Медојевић напомињући да је "један Црногорац у Македонији правоснажно оптужен због шверца цигарета, а сад се тиме бави у Црној Гори".

"Око границе са Косовом је зона слободне трговине, магацини у које полиција не сме да уђе, јер се зна ко иза тога стоји. Има и магараца који су натоварени цигаретама", тврди Медојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво