Читај ми!

Церић: Додик "персона нон грата"

Поглавар Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић позвао амбасадоре исламских земаља у Сарајеву да ускрате гостопримство председнику Републике Српске Милораду Додику.

Реис ул-улема Исламске заједнице БиХ Мустафа Церић позвао је исламске земље да председника РС Милорада Додика прогласе за персону нон грата "због ширења исламофобије, нетолеранције и мржње према муслиманима и вредностима ислама".

Писмо, у којем тражи да Додику и "његовим заштитницима и менторима у Београду" ускрате гостопримство, муфтија Церић је послао амбасадама Египта, Турске, Индонезије, Ирана, Катара, Кувајта, Либије, Малезије, Пакистана, Палестине и Саудијске Арабије, које се налазе у Сарајеву.

Церић у писму истиче да Додик изазива верску нетрпељивост према Бошњацима због њихове вере ислама, што "може резултирати новим геноцидом".

Поглавар Исламске заједнице БиХ сматра да исламске земље имају обавезу да "заштите ислам и исламске вредности од компромитације и вређања и покажу да протагонисти таквих поступака нису добродошли и прихватљиви партнери".

Исламска заједница БиХ овим је реаговала на недавну изјаву председника РС да су активности Исламске заједнице БиХ на корак од изградње шеријатске државе, што је Церић, у међувремену, демантовао.

"Уместо да се истински брине о поштовању демократских вредности и заштити људских права на подручју РС, а која су готово свакодневно угрожена, председник РС наставља с континуираном стигматизацијом ислама и муслимана, што поприма карактер опште хајке", саопштио је Ријасет Исламске заједнице у БиХ.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара