Читај ми!

Смене у врху црногорске полиције?

Црногорски премијер Игор Лукшић смениће шефове полиције и Агенције за националну безбедност, Веселина Вељовића и Владана Јоковића, пишу "Вијести". Разлози афера са листинзима и недовољне реформе у сектору безбедности.

Премијер Игор Лукшић смениће до краја месеца в.д. директора полиције Веселина Вељовића, а вероватно током јануара и шефа Агенције за националну безбедност Владана Јоковића, пишу подгоричке Вијести позивајући се на дипломатске и изворе владе.

Лукшић је успео да за то обезбеди подршку у врху Демократске партије социјалиста (ДПС), као и код коалиционог партнера Социјалдемократске партије (СДП), упркос почетној резервисаности шефа ДПС-а Мила Ђукановића, рекли су Вијестима саговорници из владе и веће владајуће партије.

Кад је реч о Вељовићу, кап која је прелила чашу је изгледа афера са појављивањем у новинама фалсификованих телефонских листинга наркобоса Дарка Шарића, по којима су са њим разговарали Лукшић и министар иностраних послова Милан Роћен.

Смени Јоковића је највише допринела оцена из НАТО-а да се реформе у безбедносном сектору не спроводе довољно брзо. "Неколико нас из ЕУ и Американци су то сугерисали", рекао је Вијестима један европски званичник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво